Gemeente Gemeente Lennik

Outdoor sportinfrastructuur

Mag je wandelen en sporten in buitenlucht?

  • Sinds 4 mei is fysieke activiteit in open lucht toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand van min 1,5m altijd gerespecteerd wordt.
    Naast wandelen, joggen, fietsen is het vanaf nu ook toegestaan om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s blijft verboden.

  • Sinds 18 mei mag er in openlucht en in georganiseerd verband weer gesport worden in een beperkte groep van maximaal 20 personen, inclusief een verplichte sportbegeleider. Het gaat hier om regelmatige trainingen en lessen in de buitenlucht die geen fysieke contacten impliceren, in georganiseerd verband, in het bijzonder door een club of een vereniging. Daarbij moet men ook steeds 1,5 meter afstand behouden ten opzichte van elkaar. Toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.

  • Agentschap Natuur en Bos geeft richtlijnen over hoe mensen op een verantwoorde manier naar de bossen in Vlaanderen kunnen trekken: https://www.natuurenbos.be/pers-nieuws/nieuws/corona-minister-demir-komt-met-richtlijnen-voor-bos-en-natuurgebieden


In welke outdoor sportinfrastructuur kan ik terecht in Lennik?

Vanaf woensdag 20 mei om 12 uur gaat er in Lennik een versoepeling van kracht i.v.m. het betreden en gebruiken van outdoor sportinfrastructuur. We willen als gemeente op die manier aan onze inwoners extra ruimte te geven om hun vrije tijd in te vullen.

We rekenen op ieders verantwoordelijkheid om de richtlijnen op te volgen en na te leven.

Petanqueterreinen Sint-Martens-Lennik

De petanqueterreinen werden geopend op 7 mei. Deze kunnen gebruikt worden mits naleving van de geldende maatregelen rond recreatieve sportbeoefening, hygiëne en social distancing. Specifieke richtlijnen voor de petanquesport zijn terug te vinden  op de website van Petanque Federatie Vlaanderen http://www.pfv.be/nl/nieuws/415/maandag-18-mei---nieuwe-richtlijnen-heropstart-buitensport

Skatepark sportsite Jo Baetens

Het skatepark wordt opnieuw open gesteld vanaf woensdag 20 mei, maar wel op een beperkt aantal dagen en uren. De corona openingsdagen en uren zijn maandag van 12u tot 19u, woensdag van 12u tot 19u en zaterdag van 10u tot 17u.

Reden voor deze beperking is dat het openen van skatepark mag, maar enkel onder toezicht. Op maandag, woensdag en zaterdag is dit toezicht verzekerd en wordt het skatepark geopend in samenwerking met RAION vzw.

Op de andere dagen en uren mag het skatepark niet betreden worden (wegens geen toezicht).

Er worden maximum 20 skaters tegelijk toegelaten op het skatepark.

Bij aankomst melden de skaters zich aan bij de aanwezige toezichter. Hij noteert het uur van aankomst, hun naam en gsm nummer. Naam en gsm nummer zijn van belang in functie van eventuele contact tracing. Het uur van aankomst wordt gebruikt in geval dat er wachtende skaters zouden zijn. Skaters die langer dan 2 uur op het skateterrein aanwezig zijn, zullen dan gevraagd worden om plaats te maken voor de wachtenden.

Skaters respecteren ook op elk moment de social distancing (1,5m).


Beachterreinen sportsite Jo Baetens

De beachterreinen zijn vanaf woensdag 20 mei opnieuw toegankelijk voor sportclubs. De terreinen kunnen gereserveerd worden (https://lennik.zaalreservatie.be/) door sportclubs voor hun reguliere trainingen én steeds onder leiding van een trainer/begeleider.

Een trainingsgroep mag bestaan uit maximaal 20 spelers (inclusief trainer).

Tijdens de trainingen worden de geldende maatregelen rond hygiëne en social distancing (1,5m) gerespecteerd.

Finse piste sportsite Jo Baetens

De Finse piste wordt opnieuw open gesteld vanaf woensdag 20 mei. De looppiste is vrij te gebruiken. We rekenen hier op het gezond verstand van de inwoners om de geldende maatregelen na te leven en indien er teveel volk aanwezig zou zijn op een ander moment terug te komen of een andere looproute te kiezen.

Tennisterreinen sportsite Jo Baetens

De tennisterreinen worden opnieuw open gesteld vanaf woensdag 20 mei. De tennisterreinen zijn vrij te gebruiken. We rekenen hier op het gezond verstand van de inwoners om de geldende maatregelen na te leven en indien de 2 terreinen bezet zijn op een ander moment terug te komen.

Per terrein worden 2 spelers toegelaten. Specifieke richtlijnen voor de tennissport zijn terug te vinden  op de website van tennis Vlaanderen (https://www.tennisvlaanderen.be/playsafeandgo-spelers)

Lennikse speeltuinen en - terreinen 

27 mei heropenen onze publieke speelterreintjes voor kinderen tot en met 12 jaar.  Concreet wil dit zeggen dat er opnieuw gespeeld en gesport mag worden op het speelterreintje achter sporthal Jo Baetens, op het terreintje in Sint-Martens-Lennik en op het speelterrein in de Sint-Elooiswijk. Ook de Dekenijtuin is vanaf vandaag opnieuw opengesteld.

Kinderen onder de 12 jaar mogen zonder afstand met elkaar spelen maar moeten begeleid worden door een volwassene waarbij deze volwassenen een afstand van 1,5 meter tussen elke persoon dienen te respecteren. 

Hebben je kinderen nood aan wat meer bewegingsruimte en willen ze graag nog eens een stapje buiten hun eigen tuin of terras zetten? Trek dan zeker met hen naar één van bovenstaande pleintjes.

Specifieke maatregelen per speelterrein kan je terugvinden op de aangebrachte pictogrammen. Gelieve deze te respecteren en zo de teruggewonnen bewegingsruimte van onze kinderen te respecteren.