Gemeente Gemeente Lennik

Praatcafé 't Steentje

Op wandel in Lennik?
Spring dan zeker eens binnen voor een fijne babbel over koetjes en kalfjes.

Waarom een praatcafé?

In Lennik willen we vereenzaming bestrijden, mensen laten samenkomen en taalkansen bieden. Samen met onze burgers dachten we via Lennik aan zet en denk- en doegroepen na over de realisatie van dit project dat kadert in onze beleidsdoelstelling waarbij Lennik een sociaal beleid voert dat mensen verbindt.

Door op café een praatje te slaan over dagdagelijkse zaken, leer je nieuwe mensen kennen, kan je ervaringen uitwisselen en gewoon zalig ontspannen. In deze ontmoetingsplek, bieden we bovendien extra taalkansen zonder de prestatiedruk die je in het dagelijkse leven ervaart wanneer je een fout maakt. In Lennik willen we met het oprichten van een praatcafé laagdrempelig generaties en culturen met elkaar verbinden.


Wanneer is Praatcafé 't Steentje open?

Onze vrijwilligers ontvangen je elke donderdagavond van 17 tot 20 uur en zaterdag tussen 14 en 17 uur met open armen in het Praatcafé 't Steentje, Hendrik Ghijselenstraat 7.


Deze zomer elke eerste donderdag tapas

Op 7 september zorgen de mensen uit Oekraïne voor enkele overheerlijke knabbels.

 

Activiteiten najaar 2023

Vanaf oktober kan je ook weer elke eerste zaterdag van de maand in het Praatcafé 't Steentje terecht voor een gratis koffie, cake en een fijne activiteit georganiseerd door onze straffe vrijwilligers.

Op het programma:

  • 7 oktober: Optreden Jo star
  • 4 november: Werelddessertjes en -muziek
  • 2 december: Lennikse verhalennamiddag

Iedereen welkom!


Uitgebreid programma i.s.m. partners

Dit programma van onze vrijwilligers vullen we graag nog aan met:

  • Maandag 11,18 én 25 september - 9.30 tot 12 uur: Gratis Smartcafé “Leer werken met je toestel”
    Meer info en inschrijven via avansa-hallevilvoorde.be. In het Smart Café ontdek je de belangrijkste instellingen en handige functies van je smartphone of tablet. Na deze sessie wordt je toestel een hulpmiddel in je dagelijks leven. 

Zelf vrijwilliger worden?

Het OCMW van Lennik is nog op zoek naar vrijwilligers. Gelieve contact op te nemen met de sociale dienst van het OCMW indien je geïnteresseerd bent om vrijwilliger te worden.