Gemeente Gemeente Lennik

Psychosociale consultaties

Stormt het in je hoofd?

Nemen vermoeidheid, somberheid, depressieve gedachten, stress, spanning, gebrek aan
zelfvertrouwen, eenzaamheid, angst, rouw, sociale of relationele problemen de bovenhand in jouw leven? Of heb je het gevoel dat je vastzit in het leven, maar weet je niet goed hoe het komt?


1 op 3 heeft het mentaal al eens zwaar in het leven. Blijf er niet alleen mee zitten.

Iedereen krijgt op een gegeven moment wel eens met moeilijkheden te maken.

OCMW Lennik laat zich bijstaan door een eerstelijnspsycholoog en dit zonder financiële drempel.

Vaak weet men met de nodige steun, een goede dosis veerkracht en de eigen creativiteit wel raad met de problemen die op ons pad komen. Dit lukt echter niet altijd! De gang van het leven kan er al eens voor zorgen dat we even volledig onze kluts kwijt zijn. Dit kan bovendien behoorlijk wat spanning en stress met zich meebrengen. Op zulke momenten kan professionele hulp soelaas bieden.


Onze psycholoog zoekt het met jou uit!

Elke Lennikenaar (exclusief kinderen) kan hier terecht voor gratis consultaties.

De psychologische dienst handhaaft kortdurende oplossingsgerichte therapie als werkkader. Dit wil zeggen dat de focus vooral ligt op het zoeken naar een oplossing, en minder op het probleem of het wegwerken van structurele kwetsbaarheden. De begeleidingstrajecten bestaan namelijk uit 5 gesprekken en kunnen uitgebreid worden met maximaal 5 bijkomende gesprekken indien nodig.

Een afspraak maken?

Bel naar onze sociale dienst 02 532 41 45. Zij helpen je graag verder bij het maken van je afspraak. De consultaties zijn gratis.