Gemeente Gemeente Lennik

Recyclagepark en afvalinzameling

Recyclagepark

  • Het recyclagepark gelegen langs de Brugstraat (hoek Ninoofsesteenweg) te 1670 PEPINGEN is open en aanvaard alle afvalstoffen.
  • Op aanbeveling van de provinciegouverneur is het dragen van een mondmasker op het recyclagepark verplicht.
  • De openingsuren van ons recyclagepark blijven behouden. Tot en met 30 april, is de winterregeling van kracht waarbij we in de week een uurtje vroeger, nl om 18 uur, sluiten. Zo kan je er van dinsdag tot vrijdag terecht tussen 14-18 uur en op zaterdag tussen 10-17 uur.

Gezien de actuele coronamaatregelen gelden er ook hier verstrengde voorwaarden:
Kom alleen! Enkel bij het aanbieden van grote stukken waarbij je hulp nodig hebt om deze te lossen, zal een tweede persoon toegelaten worden. Ga enkel naar het recyclagepark als het écht dringend nodig is. Kan het wachten, stel je bezoek dan uit.

Tenslotte wordt de werking op het recyclagepark ook aangepast:
Je dient in je wagen te blijven zitten bij het aanschuiven. Een parkwachter zal voor het betreden van het recyclagepark reeds nakijken wat je wenst aan te bieden. Gezien men minimum 1,5 m afstand dient te houden, wordt het aantal wagens die tegelijk in het park mogen beperkt tot 3. De parkwachter zal je duidelijk aangeven wanneer je het park kan betreden. Wanneer een container vol is, zal je je afval een volgende keer opnieuw moeten aanbieden.

Hou het veilig en wees hoffelijk! 


Afvalinzameling

Je kan alle afval aanbieden volgens de standaard regels van de afvalophaling: https://www.intradura.be/nl/hoe-aanbieden-aan-huis

Mis geen enkele afvalophaling meer dankzij Recycle.
Recycle! is de nieuwe mobiele applicatie die Fost Plus, Bebat en Recupel samen ontwikkelden in samenwerking met de intercommunale Intradura. Recycle! bundelt praktische informatie van de 3 organisaties en meer dan 25 intercommunales.

De afvalkalender kan je hier terugvinden.

Glasbollen en textielcontainers

Hol glas (flessen en bokalen) dien je net als vroeger in de glasbol te sorteren.

Ook hier geldt het algemene advies waarbij je niet-dringende zaken dient uit te stellen. Kom je toch buiten, respecteer dan de social distancing maatregelen en hou min 1,5 m afstand van andere personen.

De glasbollen en textielcontainers worden geledigd zoals voorzien.