Gemeente Gemeente Lennik

Recyclagepark en afvalinzameling

Recyclagepark

Op aanbeveling van de provinciegouverneur wordt het dragen van een mondmasker op het recyclagepark verplicht. Vanaf dinsdag 28 juli zal elke bezoeker een mondmasker dienen te dragen op het recyclagepark. 

Sinds dinsdag 7 april is het recyclagepark gelegen langs de Brugstraat (hoek Ninoofsesteenweg) te 1670 PEPINGEN opnieuw open.

Gezien de actuele coronamaatregelen gelden er voor deze heropening ook verstrengde voorwaarden. De openingsuren van ons recyclagepark blijven behouden. Sinds 1 oktober gingen we over op de winterregeling waarbij we in de week een uurtje vroeger, nl om 18 uur, sluiten. Zo kan je er van dinsdag tot vrijdag terecht tussen 14-18 uur en op zaterdag tussen 10-17 uur. 

Kom alleen! Enkel bij het aanbieden van grote stukken waarbij je hulp nodig hebt om deze te lossen, zal een tweede persoon toegelaten worden.

Wat mag je gezien de coronamaatregelen wel en niet aanbieden?
Vanaf dinsdag 14 juli worden opnieuw alle afvalstoffen aanvaard in het recyclagepark.

Ga enkel naar het recyclagepark als het écht dringend nodig is. Kan het wachten, stel je bezoek dan uit.

Tenslotte wordt de werking op het recyclagepark ook aangepast:
Je dient in je wagen te blijven zitten bij het aanschuiven. Een parkwachter zal voor het betreden van het recyclagepark reeds nakijken wat je wenst aan te bieden. Gezien men minimum 1,5 m afstand dient te houden, wordt het aantal wagens die tegelijk in het park mogen beperkt tot 3. De parkwachter zal je duidelijk aangeven wanneer je het park kan betreden. Wanneer een container vol is, zal je je afval een volgende keer opnieuw moeten aanbieden.

Is een bezoek aan het recyclagepark echt noodzakelijk, hou het dan veilig en wees hoffelijk. Indien de veiligheid in gedrang komt, zal het recyclagepark opnieuw gesloten worden.


Afvalinzameling

Je kan alle afval aanbieden volgens de standaard regels van de afvalophaling: https://www.intradura.be/nl/hoe-aanbieden-aan-huis

Glasbollen en textielcontainers

Hol glas (flessen en bokalen) dien je net als vroeger in de glasbol te sorteren.

Ook hier geldt het algemene advies waarbij je niet-dringende zaken dient uit te stellen. Kom je toch buiten, respecteer dan de social distancing maatregelen en hou min 1,5 m afstand van andere personen.

De glasbollen en textielcontainers worden geledigd zoals voorzien.