Gemeente Gemeente Lennik

Recyclagepark Lennik/Pepingen verlaagt tarief voor GFT- en groenfractie

Vanaf dinsdag 7 juli 2020 betaal je per kilogram GFT- en groenafval die je naar het recyclagepark brengt 0.08 euro i.p.v. 0.16 euro. Gemeente Lennik en Pepingen dragen hierbij hun steentje bij aan een beter sorteerbeleid.

In Lennik bestaat 37% van onze restafval uit GFT. Door de prijsverlaging hopen ze dat inwoners hun GFT nog beter zullen sorteren en tuinafval niet langer op openbaar domein gaan storten.

Maak je je tuin graag onderhoudsvriendelijker zodat onkruid minder hardnekkig terug keert? In het recyclagepark kan je gratis houtsnippers afhalen om te verwerken tussen je bomen en planten.

Sinds begin mei 2020 zijn we als gemeente Lennik en politiezone Pajottenland aan het werk met camera’s om sluikstorters te betrappen. Er zal voortaan ook meer worden gehandhaafd op het sluikstorten van tuin- en snoeiafval. Voorkom zware boetes en voer je afval correct af. De prijsdaling vanaf 7 juli is hierbij een mooie ondersteuning om de kost voor de afvoer van afval tot een minimum te beperken. Wat correct wordt afgevoerd, wordt trouwens beter gerecycleerd of hergebruikt.

Gepubliceerd op di 07 jul 2020