Gemeente Gemeente Lennik

Renovatie gemeentehuis: we gaan niet enkel voor duurzaam en functioneel, maar ook voor esthetisch mooi en verantwoord!

De renovatiewerken aan ons nieuwe gemeentehuis zijn al enkele maanden bezig. Met deze renovatie beogen we vooral een verandering naar een moderne infrastructuur die aangepast is aan de noden van de inwoners van Lennik. En dat betekent ook met de nodige aandacht voor esthetiek.

Renovatie gemeentehuis: we gaan niet enkel voor duurzaam en functioneel, maar ook voor esthetisch mooi en verantwoord!

 

Eva Verbeiren, architect bij A2D, geeft toelichting bij de esthetische kant van deze renovatie.

Een grote open balie, uitnodigende loketten en een warme wachtruimte zullen voor een onmiddellijke optimale en open communicatie zorgen tussen gemeentediensten en burgers.

Bij het binnenkomen van het nieuwe gemeentehuis zullen de inwoners onmiddellijk een open gevoel krijgen evenals een duidelijk overzicht van de verschillende diensten. De backoffice krijgt ook een speciaal op maat gemaakt meubel dat dient als een tussenschot tussen de loketten en de dienst Burgerzaken. Functionaliteit en esthetiek vloeien samen tot één geheel; glazen wanden en houten kasten zorgen voor een open, ruimtelijke én smaakvolle toets. De meeste diensten zullen zich voortaan op het gelijkvloers bevinden, wat een stuk eenvoudiger zal zijn voor de burger en ook een pluspunt zal zijn voor de interne communicatie.

 

Een vloeiende afwisseling tussen vaste elementen, glas en warme stofferingen zorgt voor een esthetisch mooi ogend geheel. Eva benadrukt verder dat het gebruik van berk als houtsoort garant staat voor een warme sfeer en perfect aansluit bij het bestaande, eigen karakter van het gebouw. Ook de schakeringen in frisse blauwtinten “Smokey Blue” sluiten naadloos aan bij het nieuwe interieur van het nieuwe gemeentehuis.

Wie naar de eerste verdieping gaat, zal dit straks kunnen doen via een prachtige traphal. Boven bevindt zich ook een nieuwe grote vergaderzaal. Hier zal het college van burgemeester en schepenen de toekomstige vergaderingen houden. En dat alles vormt een mooi, esthetisch verantwoord én functioneel geheel.

 

We kunnen bijna niet meer wachten om al dit moois met onze eigen ogen te aanschouwen. De werkzaamheden aan ons nieuwe gemeentehuis liggen even stil omwille van het bouwverlof. Na het verlof gaat aannemer Wycor weer enthousiast aan de slag om van ons nieuwe gemeentehuis een concrete werkelijkheid te maken...

Gepubliceerd op di 23 jul 2019