Gemeente Gemeente Lennik

Ruil je oude restafvalzakken t.e.m. 30 september

Tussen 1 juli en 30 september 2021 biedt de gemeente je de mogelijkheid om je resterende stock van gemeentelijke restafvalzakken op afspraak om te ruilen in nieuwe.
Vanaf nu kan je hiervoor via https://lennik.appoint.be/ (onthaal - omruilen restafvalzakken) of  via het onthaal 02 532 41 15 alvast een afspraak reserveren.
 
Opgelet: De afspraak die je reserveert, dient voor 30 september te liggen!
 
Geef bij het maken van je afspraak onmiddellijk door hoeveel afvalzakken je wil ruilen. Dit stelt ons in staat de juiste hoeveelheden in voorraad te hebben.
 
  • De gemeentelijke restafvalzakken van 60l worden per 10 of 20 zakken omgeruild tegen 10 of 20 zakken "intercommunale restafvalzakken" van 60l. Voor de laatste 5 gemeentelijke restafvalzakken van 60l ontvang je 10 intercommunale restafvalzakken van 30l.
  • De gemeentelijke restafvalzakken van 30l zullen per 10 of 20 worden omgeruild tegen 10 of 20 intercommunale restafvalzakken van 30l.
 
 
Intradura haalt gemeentelijke zakken toch nog op tot en met zaterdag 31 juli 2021.
Op vraag van verschillende vennoten en hun inwoners, en na afstemming van de RVB van 24/06/2021, hanteert Intradura tot en met zaterdag 31 juli 2021 een gedogen beleid met betrekking tot het meenemen van gemeentelijke zakken.
 
Vanaf 1 augustus zullen gemeentelijke zakken onherroepelijk blijven staan.
 
De redenen waarom het is opgenomen zijn:
1) enerzijds de vraag van inwoners die reeds een afvalzak zijn beginnen vullen vóór 30/6 (zeker in gemeenten waar 2-wekelijkse ophaling plaatsvindt)
2) anderzijds de bezorgdheid van gemeenten wat er gebeurt met de zakken die aan het begin van een vakantieperiode zullen blijven staan.

 

Witte GFT-zak

Sinds 1 juli 2021 moet de intercommunale GFT-zak van Intradura worden gebruikt om uw GFT-afval correct aan te bieden. De gemeentelijke GFT-zakken zijn sinds 30 juni 2021 niet meer geldig en worden ook niet omgeruild.

Blauwe PMD-zak onbeperkt geldig

De blauwe PMD-zakken die nu in omloop zijn, blijven onbeperkt geldig.

Je zal trouwens pas “de nieuwe blauwe zak” vinden vanaf dat deze stock is uitgeput. De huidige blauwe zak is reeds een intercommunale afvalzak.

Voor alle duidelijkheid: in die huidige blauwe zak mag je alle verpakkingen steken zoals de nieuwe regels voorschrijven omdat dit afval nu wordt afgevoerd naar een fabriek die alle fracties sorteert. Voor nieuwjaar was dit nog niet het geval.

Gepubliceerd op di 20 jul 2021