Gemeente Gemeente Lennik

Kintaert Sander

Sander Kintaert begon zijn muzikale opleiding op 6-jarige leeftijd met pianolessen. Een paar jaar later startte hij in de plaatselijke academie en koos daar als hoofdvakken trompet en muziektheorie, later aangevuld door piano. In 2010 slaagde hij uiteindelijk met glans voor het eindexamen van zowel trompet, piano als MT en deed hij ingangsexamen aan het koninklijk conservatorium van Brussel waar hij in 2015 zijn masterdiploma haalde bij Manu Mellaerts. In 2017 vervolledigde hij in Brussel zijn lerarenopleiding en de richting 'concertmusicus' en in september van dat zelfde jaar startte hij een master natuurtrompet bij Manu Mellaerts en dr. Niranjan Wijewickrema. Daarnaast volgt Sander ook op regelmatige basis les bij Friedemann Immer en Alain de Rudder.

Sander nam al deel aan verscheidene internationale masterclasses zoals de Belgian Brass
Academy en het festival Cuivres en Fête te Limoges. Hij kreeg hier onder andere les van
Jeroen Berwaerts, Reinhold Friedrich, Vladimir Kafelnikov, Thierry Caens, Gérard
Métrailler, Eric Aubier, Jose Chafer, Allen Vizzutti, Bahb Civiletti, Jean-François Madeuf,
Guido Segers.

Hij speelde al mee met verscheidene internationale orkesten en ensembles zoals Antwerpen Camerata, Orchestre Sturm und Klang, Hildebrandt Consort, Le Concert Bourgeois, Les Agrémens, Il Gardellino, Bachplus, Collegium Vocale Academy, symfonieorkest van de Muntschouwburg, Opera Ballet Vlaanderen, Orchestre Des Champs-Elysées,…

In April 2017 won Sander de eerste prijs op de Internationale IMEP RIC wedstrijd te Namen in de categorie ‘baroktrompet’.

Naast spelen als freelance muzikant geeft Sander ook les aan de Academies van
Geraardsbergen, Lennik en Gent (MAGO).