Gemeente Gemeente Lennik

Septemberuitstap 2019

Op vrijdag 20 september 2019 organiseert OCMW Lennik, in samenwerking met de gemeentelijke seniorenraad, de septemberuitstap. Deze heeft als doelstelling een uitstap organiseren voor Lennikse inwoners, toegespitst op mensen die slecht te been zijn en rolstoelgebruikers. Van start tot einde wordt hiermee rekening gehouden (zie “extra informatie”).

programma
 • 11 uur : samenkomst op één gezamenlijke opstapplaats : Lennikse sporthal ‘Jo Baetens’ (A. Algoetstraat 77), mogelijkheid parkeren op parking sporthal -   bus met rolstoellift voorzien – vertrek maximum om 11.30 uur
 • 12 uur : aankomst in feestzaal Castel te Herne voor middagmaal :
  • aperitief met enkele hapjes
  • dagsoep
  • hoofdgerecht: traag gegaard hammetje met mosterdsaus en groentenstoemp
  • rijsttaart met koffie

Bij goed weer kan je na het middagmaal nog even vertoeven in de mooie tuin met vijver van de feestzaal.

 • 14.30 uur :  "Variété bij de thee", een gloednieuwe seniorenshow, is een amusant en dolkomisch variété optreden met gezonde humor, sketches mét het publiek, bekende meezingers en leuke liedjes uit de oude doos. Het programma is interactief van opzet (niet verkleuterd en zeker niet platvloers). Deze variété show wordt opgevoerd door twee ervaren artiesten. (2 x 45 minuten – tussen beide delen wordt een pauze van 30 min. voorzien)
 • 17.00 uur avondmaal : koffie met twee belegde sandwiches
 • 18.15 uur vertrek naar Lennik – aankomst voorzien rond 19.00 uur - afstapplaats aan sporthal ‘Jo Baetens’ (één enkele opstap-en afstapplaats, geen tussenstops op de terugrit naar Lennik)

kostprijs en inschrijving

Voor de volledige uitstap betaal je € 50,00.

 • Busvervoer, verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen, middagmaal, animatienamiddag en avondmaal zijn in dit bedrag inbegrepen.
 • Andere dranken dan het aperitief en de koffie tijdens het middagmaal, dranken tijdens de animatienamiddag en andere dranken dan de koffie tijdens het avondmaal zijn extra te betalen.

Het inschrijvingsformulier vind je terug in de rubriek 'downloads' onderaan deze pagina.

Deze bijdrage kan je betalen via overschrijving op volgend rekeningnummer BE48 0910 0089 2227 – BIC: GKCCBEBB met vermelding : 20-09-2019 + naam/namen van de deelnemers
of via bankcontact tijdens de openingsuren van het OCMW onthaal : op dinsdag en donderdag van 8.30 tot 11.30 uur 

annuleren

Annuleren kan in geval van overmacht (ziekte bevestigd door doktersattest), het inschrijvingsbedrag van diegene die annuleert wordt na de daguitstap en na ontvangst van het doktersattest teruggestort.
Opgelet: annuleringen binnen de 24 uur vóór het vertrek kunnen echter niet meer aanvaard noch terugbetaald worden!
Als je de dag zelf niet kan deelnemen aan deze uitstap omwille van omstandigheden moet je het OCMW hiervan onmiddellijk verwittigen op het tel. 0476 71 77 87.

extra informatie voor rolstoelgebruikers/mensen die slecht te been zijn
 • Er is een bus met rolstoellift voorzien.  Deze helpt de rolstoelgebruiker om in en uit de bus te geraken zonder uit de rolstoel te komen. Personen die minder goed te been zijn kunnen eveneens van deze lift gebruik maken om in de bus te geraken.
 • De lokatie evenals de tuin is volledig rolstoeltoegankelijk (geen enkele trap, aangepast toilet voor rolstoelgebruikers).
 • Rolstoelgebruikers of mensen die slecht te been zijn kunnen zelf zorgen voor begeleiding (vb. familielid) maar kunnen ook beroep doen op een vrijwilliger-buurtzorg van OCMW Lennik.
 • Rolstoelgebruikers en mensen die slecht te been zijn kunnen een voorbehouden plaats aanvragen in de bus. Onder mensen die slecht te been zijn wordt verstaan dat je niet meer in staat bent om zelfstandig een trap op en af te gaan.  
 • Het reserveren van een plaats is enkel mogelijk voor de rolstoelgebruiker of de persoon die zelf slecht te been is en diens partner/begeleider. Niet voor andere familieleden/vrienden die deelnemen aan de uitstap !

 

We kijken er naar uit om met jou op stap te gaan en samen een leuke dag te beleven !

Heb je nog vragen over deze daguitstap … dan kan je contact opnemen met OCMW Lennik (zie contactgegevens rechtsboven).