Gemeente Gemeente Lennik

Speelbos

ken jij een leuke naam voor het speelbos?

De gemeente Lennik heeft met de steun van het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vlaamse Overheid 2 terreinen aangekocht om de komende jaren in te richten als speelbos. Samen werken we aan bijkomend toegankelijk groen en een heus speelbos in het centrum van Lennik.

De in te richten terreinen zijn gelegen langs de Alfred Algoetstraat tussen het waterbufferbekken en de parking van de sporthal. 50% van de aankoopsom krijgt het gemeentebestuur terugbetaald via subsidies van de Vlaamse Overheid. Graag luisteren we  naar jouw ideeën zodat het een leuke spel- en ontmoetingsplaats kan worden middenin de natuur. We willen tot een gedragen visie komen over het inrichten van het speelbos waarbij er voldoende aandacht wordt besteed aan natuurbehoud en ontwikkeling, maar er ook voldoende ontspanningsmogelijkheden zijn.

Van begin mei tot eind juni kon iedereen die dit wou zijn ideeën doorgeven aan de jeugddienst van gemeente Lennik.

Een eerste ontwerpplan werd opgemaakt en dit plan kunnen jullie bekijken via onderstaande link.

Ken jij een leuke naam voor het speelbos? Laat het ons dan weten! Vul het bijgevoegde formulier in en stuur het ons door. Wie weet krijg je eeuwige roem als bedenker van de naam voor het speelbos.