Gemeente Gemeente Lennik

Stenen Getuigen

Een gegidste erfgoedwandeling in het kasteelpark van Gaasbeek, gratis voor Lennikenaren elke eerste en derde zondag van augustus, september & oktober.

Nu het Kasteel van Gaasbeek gesloten is voor restauratiewerken, staat het kasteeldomein in de schijnwerpers: een 49 hectare tellend park waarin indrukwekkende dreven en kleine wandelpaden elkaar afwisselen. Maar bovenal een park dat een waar speelterrein vormde voor verschillende omstreden en excentrieke kasteeleigenaars. Zij lieten her en der zogenaamde ‘follies’ optrekken: speelse, fantasierijke gebouwen die geen andere functie hadden dan het verbazen van de wandelaar. Maak kennis met enkele bijzondere architecturale pareltjes die de tand des tijds doorstonden en na een grondige restauratie opnieuw schitteren als voorheen. Unieke stenen getuigen van de smaak van hun adellijke bouwheren en van de tijd waarin zij ontstonden. Voor het eerst kan je het barokpaviljoen met zijn weelderig stucplafond betreden of de sprookjesachtige sfeer van de Sint-Gertrudiskapel opsnuiven. Daar schittert bovendien een gloednieuw glasraam, ontworpen door kunstenaar Ben Sledsens. 

Het Kasteel van Gaasbeek en de gemeente Lennik vernieuwden recent hun samenwerking en bieden Lennikenaren gratis een gegidste erfgoedwandeling aan!

Praktische info

1 & 15/08
5 & 19/09
3 & 17/10

Startuur: 15 uur
Duurtijd: 
1 à 1,5 uur 
Inschrijven:
Mail naar kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be met vermelding van de dag van voorkeur en het aantal personen. Max. 10 personen per rondleiding. Na inschrijving ontvang je een mail met alle verdere praktische informatie. Inschrijven kan nog tot en met de vrijdag voor de rondleiding. 
Gratis toegang

Gepubliceerd op ma 26 jul 2021