Gemeente Gemeente Lennik

Steunacties overstromingen

Vele Lennikenaren willen hulp willen bieden naar aanleiding van de overstromingen die ons land zwaar getroffen hebben. Als gemeente staan we in contact met het Nationaal crisiscentrum en sluiten we ons aan bij de gecoördineerde acties die vandaaruit zullen worden georganiseerd.
Enkel zo kan de hulp die we willen bieden zo efficiënt mogelijk ingezet worden.
 
  • De gemakkelijkste manier om te helpen is om een gift te storten op het rekeningnummer van het Rode Kruis BE70 0000 0000 2525 (BIC: BPOTBEB1)
  • Wil je als vrijwilliger meewerken? Meld je aan op het crisisvrijwilligersplatform van het Rode Kruis via https://crisisvrijwilligers.rodekruis.be/
  • Vertrek niet zomaar naar de getroffen gebieden. Dit kan de reddingsacties van de hulpdiensten in gevaar brengen. Bovendien zijn vele wegen moeilijk berijdbaar. Wacht op een specifieke oproep van het Rode Kruis of van ons als gemeente om materiaal te doneren of te brengen.
  • Het Rode Kruis brengt momenteel alle noden in de getroffen gebieden in kaart en zoekt een oplossing voor goederen die tot nu toe geleverd zijn en niet gebruikt worden. Dit vraagt tijd en overleg. We vragen begrip en geduld hiervoor.
  • In de provincie Luik kan je ook hulp aanbieden op het nummer 04/279 49 90 (8u - 20u) of via het e-mailadres solidarite@provincedeliege.be. In de provincie Namen kan je hulp aan bieden via het platform https://ensemble.province.namur.be/
  • Wil je als bedrijf een bijdrage leveren, contacteer dan relatiebeheer@rodekruis.be.
 
Voor meer informatie surf naar https://www.rodekruis.be/helpenhelpt/.
 
Zodra wij meer informatie van het Nationaal crisiscentrum ontvangen over een gecoördineerde aanpak om ingezamelde goederen naar de getroffen gebieden te brengen, zullen we jullie hiervan op de hoogte brengen.
Gepubliceerd op ma 19 jul 2021