Gemeente Gemeente Lennik

Vanaf 1 januari beheert, onderhoudt en verbetert Fluvius de openbare riolering in Lennik

Op 1 januari 2021 draagt de gemeente haar rioleringsstelsel over aan Fluvius (Riobra). Door de krachten te bundelen met de andere gemeenten en Fluvius, staan we sterker om het waterbeheer versneld te verbeteren.

Een nieuwe aanvraag voor een rioolaansluiting? Of een verstopping op het openbaar domein melden? Vanaf 1 januari is Fluvius jouw aanspreekpunt!


Aanvraag aansluiting riolering

Wil je graag een nieuwe aansluiting voor riolering aanvragen? Of je bestaande aansluiting verplaatsen of afsluiten, een bijkomende aansluiting aanvragen of een gracht laten inbuizen? Dan kan je dat makkelijk online doen. Kijk hiervoor op www.fluvius.be/aansluiting-riolering.

Premie gescheiden afvoersysteem

Water is kostbaar. Daarom wil Fluvius er samen met jou zinvol en zuinig mee omspringen. Fluvius noemt dit ‘Rationeel WaterGebruik’ (RWG) en koppelt daaraan een interessante premie.

Om afwatering beter te voorzien op zware neerslag en om afvalwater efficiënter te zuiveren, scheiden we onze rioleringsbuizen voor regen- en afvalwater. Die scheiding is bij nieuwbouw en grote renovaties al verplicht. Is dat bij jou niet het geval, maar wil je er toch in investeren? Dan belonen we je duurzaamheid met een premie.

Meer informatie over de voorwaarden en het aanvraagformulier vind je op www.fluvius.be/premie-gescheiden-afvoersysteem of bel onze Infolijn: 078 35 35 34.

Storing of ander probleem? Klik hier voor meer info.

Gepubliceerd op vr 01 jan 2021