Gemeente Gemeente Lennik
Wandelen

Wandelen

Wandelnetwerk Pajottenland

Je wandelt langs veilige wandelpaden die verbonden zijn tot een samenhangend netwerk. Waar twee of meer wandeltrajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van de genummerde knooppunten stippel je zelf je wandelroute uit. De kilometeraanduiding op de kaart laat je toe de lengte van je parcours te bepalen. Op deze manier kan je als wandelaar perfect zelf een wandeling in elkaar steken die je zover brengt als je zelf wil.

Alles op een rijtje:

  • 620 km aan trage wegen, waarvan 54% onverhard.
  • Op de kaart staan alle trajecten en nummers van knooppunten.
  • Je kan zelf je wandeling uitstippelen en de afstand bepalen met de kilometeraanduiding op de kaart.
  • De lussen zijn gemiddeld 3 à 5 km lang.
  • Gaat door prachtige dorpen en landschappen.


Prijs: 6 euro per kaart. 


Bordje verdwenen, bordje beschadigd?
Mail het door naar routedokter@vlaamsbrabant.be of vul het formulier ‘routedokter’ - via de website van toerisme Vlaams Brabant - in.

 

Puur natuur

Natuurpunt Milieu Organisatie Lennik, ook gekend als Natuurpunt M.O.Lennik, is actief sinds 1992 en probeert, binnen het grondgebied van Lennik, natuur en leefmilieu te beschermen en waar nodig en mogelijk te verbeteren. Ze staan ondermeer in voor geleide natuurwandelingen, natuurzoektochten e.d.

 

GR

 

GR 512 Pajottenland
De GR 512 Pajottenland is een onderdeel van de GR 512 Brabantse Heuvelroute van Diest naar Geraardsbergen, die zelf een aftakking is van de bekende GR 5 Noordzee-Riviera. Net als de rest van het 3000 km lange net van Grote Routepaden, is hij uniform bewegwijzerd met wit-rode streepjes (in beide richtingen) en wordt hij permanent onderhouden.

Wit-rood: volg de gekozen richting
Dubbel wit-rood: aankondiging richtingverandering

De GR 512 start bij de Muur in Geraardsbergen, klimt de Dendervallei uit en slingert zich bijna 70 km lang door het glooiende landschap en langs de lieflijke dorpjes van het Pajottenland: Zandbergen, Lieferinge, Neigem, Lennik, Gaasbeek, St-Laureins-Berchem, Mekingen… om te eindigen bij het majestueuze middeleeuwse slot van Beersel. Vandaar kan je desgewenst verder wandelen tot Diest, nog eens goed voor 100 km.
 
De Streek-GR Groene Gordel
De Streek-GR Groene Gordel van 147 km brengt je in een lange lus helemaal rond het Brusselse gewest door drie deelregio’s van Vlaams-Brabant: het Pajottenland, de Brabantse Kouters en het Dijleland. Een verrassend groene route door het hart van het land met ridderlijke kastelen, mooie bossen, authentieke kroegen en glooiende akkers. 

Het grote voordeel van het pad zijn de frequente en goede verbindingen met het centrum van Brussel. De volledige Streek-GR is dan ook perfect te wandelen in 9 dagetappes.  

De route kan u raadplegen via deze link.

 

Geocaching

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van gps-coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.  

Rondje Vlaanderen brengt je langs 308 gemeenten waaronder ook Lennik. Deze wandeling is kleiner dan 3 km en laat je het domein Groenenberg en het Park Kasteel van Gaasbeek ontdekken. 

De coördinaten van de wandeling kan hier teruggevonden worden.