Gemeente Gemeente Lennik
Wandelen

Wandelen

Wandelnetwerk Pajottenland

Je wandelt langs veilige wandelpaden die verbonden zijn tot een samenhangend netwerk. Waar twee of meer wandeltrajecten elkaar kruisen, ontstaat een knooppunt. Aan de hand van de genummerde knooppunten stippel je zelf je wandelroute uit. De kilometeraanduiding op de kaart laat je toe de lengte van je parcours te bepalen. Op deze manier kan je als wandelaar perfect zelf een wandeling in elkaar steken die je zover brengt als je zelf wil.

Alles op een rijtje:

  • 620 km aan trage wegen, waarvan 54% onverhard.
  • Op de kaart staan alle trajecten en nummers van knooppunten.
  • Je kan zelf je wandeling uitstippelen en de afstand bepalen met de kilometeraanduiding op de kaart.
  • De kaart geeft aan op welk type weg je wandelt (verhard, onverhard, akker…)
  • Gaat door prachtige dorpen en glooiende landschappen.


Prijs: 6 euro per kaart. 


Bordje verdwenen, bordje beschadigd?
Mail het door naar routedokter@vlaamsbrabant.be of vul het formulier ‘routedokter’ - via de website van toerisme Vlaams Brabant - in.


GR- Grote Routepaden

GR-paden zijn wandelroutes over lange afstand. Ze zijn zelden de snelste route van A naar B, wel vaak de aantrekkelijkste, en lopen voornamelijk over onverharde wegen.
Alle GR-routes worden in beide richtingen gemarkeerd met wit-rode streepjes. Streek-GR’s zijn bewegwijzerd met geel-rode streepjes.

Er zijn 2 GR routes die onze gemeente doorkruisen. Beide routes zijn opgesplitst in verschillende delen. Met een gemiddelde stapdag van 20 km heb je ongeveer 9 stapdagen nodig om de volledige trajecten af te stappen.

GR 512 Brabantse Heuvelroute

De GR 512 loopt van Diest tot Geraardsbergen over een 173 km lang traject en gaat door het Hagelandse heuvellandschap, Brabantse bossen en valleien, het Pajottenland en de Dendervallei
In het Pajottenland slingert de GR 512 zich bijna 70 km lang door het glooiende landschap en langs de lieflijke dorpjes zoals Zandbergen, Lieferinge, Neigem, Lennik, Gaasbeek, St-Laureins-Berchem, Mekingen…

Streek-GR Groene Gordel
De Streek-GR Groene Gordel van 147 km brengt je in een lange lus helemaal rond het Brusselse gewest door drie deelregio’s van Vlaams-Brabant: het Pajottenland, de Brabantse Kouters en het Dijleland. Een verrassend groene route door het hart van het land met ridderlijke kastelen, mooie bossen, authentieke kroegen en glooiende akkers. 

Het grote voordeel van het pad zijn de frequente en goede verbindingen met het centrum van Brussel. De volledige Streek-GR is dan ook perfect te wandelen in 9 dagetappes. Het start- en eindpunt is in Halle, vanwaar je de bekende markeringen in 2 richtingen  kan volgen.

De route kan je raadplegen via deze link.

 

Geocaching

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schatzoektocht op basis van gps-coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS kan je aan de slag gaan met geocachen. Naar wat je op zoek gaat tijdens het geocachen is steeds een raadsel, en dat is juist het leuke van deze mooie buitensport.  

Rondje Vlaanderen brengt je langs 308 gemeenten waaronder ook Lennik. Deze wandeling is kleiner dan 3 km en laat je het domein Groenenberg en het Park Kasteel van Gaasbeek ontdekken. 

De coördinaten van de wandeling kan hier teruggevonden worden.