Gemeente Gemeente Lennik

Welkom in de vernieuwde dekenijtuin

Een kunstige openbare tuin rond de dekenij (Andreas Masiusplein)

Iedereen welkom in de vernieuwde dekenijtuin!

Voor de heraanleg van de dekenijtuin werkte de gemeente samen met het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei. Het ontwerp geeft de tuin een multi-functionele uitstraling waarbij natuur, kunst en recreatie elkaar ontmoeten.

Een belangrijk uitgangspunt was het creëren van een parkgevoel waarbij ‘ontmoeting & rust' centraal staat. Met behulp van een paar subtiele reliëfwijzigingen werd er een centrale plek gemaakt voor theater, picknick, woord & dans, …

Daarnaast werd de bestaande verharding vervangen en werden er verschillende vlonders aangelegd. De vlonders zorgen voor meer belevingswaarde. Ze kregen een multifunctioneel en speels karakter waarbij er geopteerd werd voor verschillende niveauhoogtes.

Voor de groenaanleg werd er gekozen voor streekeigen groen.

Kunst

De zichtbaarheid vanop de straatkant werd geaccentueerd door een prachtige muurschildering van Koen Deweerdt. Uit het hoge gras, achteraan in de tuin, rijzen drie prachtige, met de hand gemaakte keramieken palen op. Deze werden zorgvuldig artisanaal gecreëerd door Lennikse kunstenaar Michèle Lermusiau. Een kunstzinnige eenheid met de natuur waar menig mens rust kan vinden.