Gemeente Gemeente Lennik

Werken in Lennik

In dit nieuwsbericht krijg je wekelijks een update van gewijzigde verkeer-parkeersituaties, hinder die je kan ondervinden in of werken die plaatsvinden op grondgebied Lennik.
 • Nutswerken Blok ter Vaart en Busingen

  Op 27 januari 2023 start een aannemer in opdracht van Fluvius met nutswerken ter hoogte van Blok ter Vaart en Busingen.

  Gezien de verwachte verkeershinder zullen de werken gefaseerd uitgevoerd worden.

  In fase 1 wordt het gedeelte van Busingen tussen Blok ter Vaart en Ten Ham afgesloten. In de tweede fase wordt het gedeelte van Blok ter Vaart afgesloten.

  De bewoners in de werfzone worden door de aannemer ook nog eens schriftelijk op de hoogte gebracht.

 • Fuif Skihütte

  Tijdens het laatste weekend van januari (27 en 28) en het eerste weekend van februari (3 en 4) staat de après-ski bar opnieuw op de terreinen van SK Eizeringen.

  Voor een vlotte verkeersafhandeling wordt een tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld tijdens het evenement tussen 19 u en 3 uur.

  Aanrijden vanaf de N285 naar de Molenstraat richting Eizeringenstraat; wegrijden via de Eizeringenstraat – Oude Geraardsbergsestraat richting N285.

 • Aanleg printbeton Markt SKL

Update 26/01/2023

Morgen, vrijdag 27/1, worden de werken opnieuw opgestart. Hierdoor zal de parallel rijstrook naast de werken op vrijdag 27/1 niet toegankelijk zijn. Je kan de parking op de Markt bereiken via de Hendrik Ghijselenstraat en Karel Keymolenstraat waarvan de rijrichting tijdelijk omgedraaid is.

------------------------
Er werd een omgevingsvergunning afgeleverd voor betonneringswerken ter hoogte van de Markt. De kasseien van het rijgedeelte worden vervangen door printbeton.

Volgens de huidige planning zullen deze werken starten op 10 januari 2023.

Om het centrum van Lennik bereikbaar te houden zullen de werken in 2 fases uitgevoerd worden:

 • Fase 1van 10 t.e.m. 30 januari 2023
 • Fase 2 van 30 januari t.e.m. 20 februari 2023

In de vermelde timing duren de werken per fase minstens 5 werkdagen en wordt er steeds een uithardingsperiode van 2 weken voorzien. Alle handelszaken blijven bereikbaar tijdens deze werken. Ook de bewoners van Borrekeitse kunnen te allen tijde hun woning bereiken/verlaten.

Tijdens fase 1 van de werken zijn de parkeerplaatsen ter hoogte van Markt 2-4 (Oxfam winkel) niet beschikbaar. Ook zal de rijrichting van de Hendrik Ghijselenstraat en Karel Keymolenstraat tijdelijk omgedraaid worden waardoor de parking op de Markt bereikbaar blijft.

Tijdens de uithardingsperiode zal er thv de Markt een parallelweg gecreëerd worden om de ontsluiting tussen de gewestweg en de Albert Vanderkelenstraat mogelijk te maken. De Vondelstraat zal op dinsdag tijdens de markt als omleiding aangeduid worden (paaltjes thv Stationsstraat worden weggenomen).

Tijdens fase 2 is de Markt bereikbaar via de gebruikelijke toegang. De paaltjes tussen Vondelstraat en Stationsstraat zullen tijdelijk weggenomen worden zodat het Andreas Masiusplein bereikbaar is via de Vondelstraat.

Bewonersbrief met plannen in bijlage: 20221130_bewonersbrief_printbeton

 • Veilige fietspaden Assesteenweg

Wegen en Verkeer legt veilige fietspaden aan op de Assesteenweg (N285) in Ternat. Er wordt gewerkt van aan de Nattestraat tot net voor de Vianestraat (ter hoogte van het Schrijvershof), een stuk van ruim 1,5 kilometer.

Daarnaast maakt Wegen en Verkeer met enkele ingrepen het kruispunt van de Assesteenweg (N285) met de Kraanstraat ook veiliger voor alle weggebruikers. 

Deze werken hebben een invloed op het doorgaand verkeer van Lennik naar Ternat/Roosdaal/Asse. Alle actuele hinder en omleidingen kan je consulteren via
https://wegenenverkeer.be/werken/aanleg-veilige-fietspaden-langs-assesteenweg en https://wegenenverkeer.be/werken/aanpassingen-aan-kruispunt-kraanstraat


 • Collector Neerpedebeek - Projectnummer: 99251 


  Vrijdag 1 oktober 2021 is de aannemer van Aquafin gestart met de voorbereidingen van de rioleringswerken in de Waterhoflaan, de Kruiskouterstraat, de Bossuitstraat en de Rosweg. 

  Door de maatregelen ter bestrijding van het Covid19 virus was Aquafin genoodzaakt een
  uitgebreide infobrief te verspreiden in plaats van de gebruikelijke infoavond net voor de start van de werken te organiseren.

  Waarom deze werken?
  Deze werken hebben als doel om de derde, en tevens laatste fase, van de sanering van de Neerpedebeek te realiseren. Deze waterloop stroomt ter hoogte van het project doorheen biologisch zeer waardevolle gebieden. Door een aantal lozingspunten van vuil water op de beek is deze echter nog steeds zwaar verontreinigd.

  Een eerste belangrijk lozingspunt is dit van het Olmenpark. Het vuile water van de wijk zal na de werken verzameld worden in een pompstation vanwaar het opgepompt zal worden naar een bestaand rioleringsstelsel in de Rosweg, richting een zuiveringsinstallatie.

  Een tweede lozingspunt wordt gevormd door de huizen in de Bossuitstraat en de
  Zwijnenbergstraat, aan de andere kant van de beek. Het pompstation dat nu gebouwd zal worden, is ontworpen om ook het vuile water van deze woningen in de toekomst op te vangen.

  Meer informatie
  Bij de aanvang van de werken zal Aquafin je duidelijk informeren over onder meer de timing en de fasering van de werken, de veiligheidsmaatregelen en de bereikbaarheid van jouw woning.

  In de bijlage of op www.aquafin.be/Particulieren/Waar-werkenwe/99251 kan je alle documenten (5) van Aquafin terugvinden. 

  Vragen?
  De gemeente heeft geen aandeel in deze werken en is hierbij niet betrokken.
  Voor al je vragen i.v.m. deze werken, kan je terecht op het Aquafin Contactcenter:
  • Bel 03 450 45 45 (op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur)
  • Mail contact@aquafin.be
Gepubliceerd op vr 27 jan 2023