Gemeente Gemeente Lennik

Werken in Lennik

In dit nieuwsbericht krijg je wekelijks een update van gewijzigde verkeer-parkeersituaties, hinder die je kan ondervinden in of werken die plaatsvinden op grondgebied Lennik.

De Watergroep werkt aan de watertoevoerleiding Ternat – Roosdaal – Lennik

De Watergroep, verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening in Lennik, start op 15 mei 2024 met dringende werken aan de toevoerleiding die door Ternat, Roosdaal en Lennik loopt. 

De werken worden uitgevoerd door Litran, een gespecialiseerd aannemer en zullen, als de weersomstandigheden mee zitten, vermoedelijk een jaar duren voor het volledige traject.


Hierbij alvast de beknopte info met betrekking tot de uitvoering:

  • In fase 1, die start op 15 mei, voert De Watergroep een gestuurde boring uit en leggen ze een distributieleiding aan op de kruising met de Ninoofsesteenweg. Op de Ninoofsesteenweg zelf verwachten ze geen hinder. De Luitenant Jacopsstraat ten noorden van de Ninoofsesteenweg wordt afgesloten voor het verkeer tot aan de Panormastraat. De Luitenant Jacopsstraat ten zuiden van de Ninoofsesteenweg wordt afgesloten voor het verkeer tot aan de Carnaalstraat. Bewoners zullen buiten de werkuren hun woning kunnen bereiken. Deze fase zal ongeveer 20 werkdagen duren.
  • In fase 2 werken ze in de Luitenant Jacopsstraat (ten zuiden van de Ninoofsesteenweg) en de Molenstraat. De rijweg wordt dan afgesloten voor het verkeer. Deze fase zal ongeveer 50 werkdagen duren.
  • In fase 3 leggen ze de toevoerleiding aan in de Luitenant Jacopsstraat (ten noorden van de Ninoofsesteenweg). De rijweg wordt afgesloten voor het verkeer. Deze fase zal ongeveer 40 werkdagen in beslag nemen.
  • In fase 4 staat de Rotstraat op de planning. De rijweg wordt afgesloten voor het verkeer. Deze fase zal ongeveer 30 werkdagen duren.
  • In fase 5 werken ze in de Eikauterstraat. Ook daar zal er geen verkeer mogelijk zijn. Deze fase zal ongeveer 50 werkdagen duren.

De meest recente informatie over deze werken is na te lezen op www.dewatergroep.be  > storingen en werken > postcode: 1750

 
 
Gepubliceerd op wo 29 mei 2024