Gemeente Gemeente Lennik

Werken in Lennik

In dit nieuwsbericht krijg je wekelijks een update van hinder die je kan ondervinden in of werken die plaatsvinden op grondgebied Lennik.
 • Herstellingswerken wegdek Vondelstraat n.a.v. dringende rioleringswerken

Op de hoek van de Vondelstraat met de Alfred Algoetstraat werden dringende rioleringswerken uitgevoerd door Fluvius als gevolg van waterinsijpeling in een woning. Na afloop van de werken, voerden zij op 23 augustus tijdelijke minder hinder steenslag aan waardoor plaatselijk verkeer opnieuw mogelijk werd.

Donderdag 2 september vanaf 11 uur zal deze steenslag weggehaald worden zodat men vrijdagvoormiddag, 3 september, nieuwe asfalt kan gieten. Vanaf zaterdag 4 september zal de straat opnieuw toegankelijk zijn.

 
 • Sinds vrijdag 28 mei - 17u is de Schapenstraat terug open voor het verkeer.

  Met het openstellen van de Schapenstraat worden ook een aantal tijdelijke maatregelen opgeheven:

  • Het verkeer op de Processiestraat, tussen het kruispunt met de Bossuitstraat en het kruispunt met de Kruiskouterstraat wordt opnieuw éénrichtingsverkeer. Het verkeer wordt er toegelaten komend vanaf de Bossuitstraat en rijdend in de richting van de Kruiskouterstraat.

  • Het éénrichtingsverkeer op de Palokenstraat en Koestraat wordt terug de oude rijrichting. Het verkeer wordt er toegelaten komend vanaf de Doelestraat en rijdend in de richting van de Wolvenstraat.

Sinds maandag 31 mei geldt op schooldagen in het deel van de Schapenstraat tussen de Tombergstraat en de Doelestraat/Korte Tramweg éénrichtingsverkeer, uitgezonderd voor bussen en fietsers, gedurende volgende uren en dagen:

 • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 15 uur tot 17 uur (gedurende de examenperiodes van 11 uur tot 13 uur)
 • woensdag: van 11 uur tot 13 uur

 • inventarisatie riolerings- en grachtenstelsel

  Vanaf eind april zal GlobeZenit in opdracht van Fluvius de opmetingen starten in het kader van de inventarisatie van het riolerings- en grachtenstelsel. Hierbij worden inspectieputten, in- en uitlaten en hydraulische structuren zowel boven- als ondergronds opgemeten. Dit alles gebeurt om een hydraulisch model op te maken van gans de gemeente Lennik.

  Deze werken zullen weinig tot geen hinder veroorzaken en duren tot uiterlijk 31/12/2021. Het grootste deel van de werkzaamheden zal plaatsvinden in de periode mei tot en met augustus.

  Bij elk deksel zal een tijdelijk nummer aangebracht worden met biologisch afbreekbare verf dat na verloop zal verdwijnen.

 • Elia, de beheerder van het Belgische hoogspanningsnet, zal binnenkort werken aan een hoogspanningslijn in Eizeringen. De werken gebeuren tussen begin januari en eind augustus 2021.

  Versterking van hoogspanningslijn
  In 2021 versterkt Elia de hoogspanningslijn tussen Eizeringen en Wambeek. Deze bovengrondse luchtlijn (150kV) verbindt het hoogspanningsstation Eizeringen aan de Ninoofsesteenweg (N8) en een andere luchtlijn (150kV) die tussen Ninove en Bruegel (Dilbeek) loopt. Elia zal extra elektriciteitsdraden hangen en één mast vervangen. Deze werken zijn nodig om in de toekomst een betrouwbare elektriciteitsvoorziening in de regio te blijven garanderen.

  De bewonersbrief hierover kan je in bijlage terugvinden.
  Op de webpagina www.elia.be/projecten kan je de meest actuele informatie over het project Eizeringen-Wambeek raadplegen. Heb je nog vragen? Dan kan je terecht via het mailadres omwonenden@elia.be of via het gratis nummer 0800 11 089.

 • Vanaf 3 november 2020 zal aannemer Besix Infra in opdracht van de gemeente Roosdaal, Riopact en Aquafin starten met de aanleg van een nieuw rioleringsstelsel in de Koning Albertstraat, Jozef Jansstraat, Molenkauter en een stukje van de Daalbeekstraat.

  Doorgaand verkeer op het traject Lennik-Pamel wordt in beide rijrichtingen omgelegd via de Ninoofsesteenweg (N8) en Assesteenweg (N285), dit betekent met de wagen 3 minuten of 2,5 km extra reistijd (berekend via googlemaps - Belle Alliance tot kruispunt N285/Negenbunderstraat 3,9 km via K. Albertstraat versus 6,4 km via N8 en N285)

  Deze werken zullen uitgevoerd worden in verschillende fases en zullen 13 maanden duren tot einde 2021. Alle info over deze werken kan je hier nalezen.

Gepubliceerd op do 02 sep 2021