Gemeente Gemeente Lennik

Werken Schapenstraat - fase 2

Fase 1 zit in de afwerkingsfase. Momenteel is BESIX druk in de weer met het plaatsen van de boordstenen. In februari staan het afwerken van de voetpaden en het aanleggen van de onderlaag asfalt voor de rijbaan op de planning.

Dit laatste is afhankelijk van de weersomstandigheden en de heropstart van de asfaltcentrales. Volgens de laatste berichten zal morgen, 13 februari de bovenste funderingslaag worden aangelegd en genivelleerd. Vrijdag 14 februari wordt de onderlaag asfalt geplaatst. Na aanleg van de onderlaag zal fase 1 opengesteld worden voor gebruik. De toplaag asfalt zal waarschijnlijk aangelegd worden tijdens de paasvakantie om zo min mogelijk hinder voor het Sint-Godelieve-Instituut te veroorzaken.

Tijdens de uitvoering van de laatste werken in fase 1 is BESIX reeds gestart met de voorbereidende werken in fase 2.

Wat houdt fase 2 in?

Fase 2 omvat de heraanleg van de Schapenstraat vanaf het kruispunt met de Palokenstraat tot het kruispunt met de Baasbergstraat (excl. kruispunt). Tijdens de krokusvakantie (24-28 februari) wordt het kruispunt met de Palokenstraat aangepakt waarbij BESIX de aansluiting van de riolering en het aanleggen van de tijdelijke asfaltlaag zal uitvoeren. Op die manier is het kruispunt opnieuw toegankelijk voor het verkeer van zodra het school op het Sint-Godelieve-Instituut hervat. Opgelet: tijdens de krokusvakantie zullen de Palokenstraat en Koestraat hiervoor tijdelijk dubbelrichting verkeer worden.

Het einde van fase 2 wordt geschat tegen oktober 2020.

Wil je steeds op de hoogte blijven van deze werken? 

Via de website van Aquafin en de gemeente Lennik verneem je steeds de laatste informatie:

Schrijf je in op de nieuwsbrief via https://www.aquafin.be/nl-be/particulieren/waar-werken-we/23103-collector-schapenstraat

Schrijf je in op BE Alert via https://www.be-alert.be. Bij elke belangrijke update krijg je op deze manier een SMS of een gesproken boodschap op een vaste telefoonlijn.

Gepubliceerd op do 13 feb 2020