Gemeente Gemeente Lennik

Werken Schapenstraat tussen N8 & Oude Brusselsestraat: heraanleg wegenis

Inmiddels is de rioleringsaanleg klaar en zijn traatslokkers bijna geplaatst in fase 3. Nu is de wegenisaanleg aan de beurt. Naar bereikbaarheid is het nu nog even doorbijten tot eind september. Het positieve is dat de vooruitgang vanaf nu zeer zichtbaar zal worden.

Vanaf dinsdag 18 augustus start de aannemer met de heraanleg van de wegenis in Fase 3 van de Schapenstraat. Vanaf dat moment is de straat tijdens de werkuren niet meer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Na de werkuren zal je terug tot bij je woning geraken met de wagen. De aannemer start met de aanleg van de wegfundering, zodat achteraf de boordstenen kunnen worden aangebracht. Deze werken duren tot en met vrijdag 21 augustus.

Vanaf dinsdag 25 augustus tot en met donderdag 27 augustus worden de boordstenen en goten aangebracht in ter plaatse gestort beton. Vanaf dat moment zijn de opritten niet bereikbaar, door het tijdelijk hoogteverschil tussen de wegfundering en de nieuwe boordstenen. Het beton heeft enkele dagen nodig om uit te harden: je mag hier niet opstappen of over rijden, omdat dan het werk opnieuw gedaan moet worden. De aannemer voorziet loopbruggen voor de bewoners om dit hoogteverschil te overbruggen. In de mate van het mogelijke worden er opritten voorzien in steenslag, maar dat is niet te garanderen.

Vanaf maandag 31 augustus tot en met woensdag 2 september wordt de fundering voor de nieuwe rijweg afgewerkt. Het is de bedoeling om meteen daarna, op donderdag 3 september de onderlaag asfalt te gieten. Op 2, 3 en 4 september kan je ook na de werkuren met de wagen niet de straat in. De aannemer moet de fundering afwerken en die zou je met de wagen kunnen beschadigen. Het asfalt heeft ook even nodig om uit te harden. Nadat de onderlaag asfalt is aangelegd is de straat terug beter bereikbaar met de wagen.

Vanaf maandag 7 september tot en met vrijdag 11 september wordt de fundering van het fietspad aangelegd. De week erop, vanaf maandag 14 tot en met donderdag 17 september worden de boordstenen van het fietspad geplaatst in ter plaatse gestort beton, net als de boordstenen van de rijweg. De week erop wordt de fundering afgewerkt, zodat op woensdag 23 september de onderlaag asfalt van het fietspad kan worden aangelegd.

Nadat al deze werken voorbij zijn kan je terug met de auto aan de oprit. Er zal dus vanaf 18 augustus tot en met 23 september meer hinder zijn in de straat. Nadien is deze fase zo goed als afgerond, de aannemer werkt verder in andere fases en voorziet de kleine afwerkingen in de Schapenstraat tot en met december. De toplaag van de rijweg en het fietspad wordt in een keer aangelegd over het gehele projectgebied, op een latere datum.

Gepubliceerd op do 13 aug 2020