Gemeente Gemeente Lennik

Wouters Nele

Nele begon op 8-jarige leeftijd met muziek. Ze studeerde af aan de muziekacademie te Gooik met grootste onderscheiding voor viool en dwarsfluit.

Na een jaartje dwarsfluit gevolgd te hebben aan het conservatorium te Brussel, besloot ze een algemenere richting in de muziek in te slaan en ging ze verder studeren aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hier leerde ze harmonie en polyfonie schrijven volgens de strikte klassieke regeltjes. In 2004 behaalde ze haar bachelor in de opleiding Muziek, optie Muziektheorie- Schriftuur. Naast de theoretische vakken leerde ze vele instrumenten bespelen waaronder piano en blokfluit, maar zang fascineerde haar nog het meest.

Naast de klassieke zang die ze volgde aan het Lemmensinstituut, nam ze privéles popzang bij de Amerikaan Gyle Waddy, de Canadese Juliet Coy, Sean D'Hondt en Sarah Algoet (CVT). Ze zong een tijdje bij de Halse coverband 'Moelparkee' maar combineerde dit nog steeds met klassieke zang, dit als eerste sopraan in het vocaal ensemble 'Cantores Gaudiaci'.

In 2005 trok Nele naar Zweden voor een cursus 'songwriting' en 'musicteaching' in het kader van haar eindwerk. Hier schreef ze haar eerste eigen nummers in het lichtere genre. Ook de cantate “Zij zwijgen, maar ik niet” die ze componeerde als haar muzikaal eindwerk ging over het prachtige Zweden. In 2007 studeerde ze af als Meester in de Muziek, optie Muziekpedagogie.

Momenteel geeft ze les in het DKO en in de lerarenopleiding op de Hogeschool. Ze schrijft nummers en zingt in verschillende groepen. Ze is de lead vocal van “Neela” en één van de stemmen in “Vocalithree”, voor beide groepen schrijft ze nummers. Verder is ze vast lid van ‘Fine Fleur’, het koor dat o.a. artiesten ondersteunt op ‘The Night Of The Proms’.