Gemeente Gemeente Lennik

Zorgparkeren - nu in Lennik

Om het dokters, thuisverplegers en andere zorgverstrekkers gemakkelijker te maken om een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt te vinden, voert de gemeente Lennik het systeem van zorgparkeren in.

Een zorgparking is een parkeerplaats voor een oprit of garage van een woning die de inwoners ter beschikking stellen speciaal voor zorgverstrekkers. Het systeem van zorgparkeren werd goedgekeurd op de gemeenteraad van woensdag 27 april 2022 en zal vanaf 1 juni operationeel zijn.

Zorgparkeren maakt het voor inwoners mogelijk om de parkeerplaats voor hun eigen oprit of garage ter beschikking te stellen aan zorgverleners tijdens hun huisbezoeken. Daardoor vinden huisartsen, thuisverpleegkundigen en andere zorgverstrekkers makkelijker een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënten. Dit levert hen per patiënt wel 5 tot 10 minuten tijdswinst op om hun patiënten goed te verzorgen.

Op woensdag 27 april 2022 keurde de gemeenteraad het systeem voor zorgparkeren goed met als startdatum 1 juni 2022.

Zorgparkeerkaart
Enkel zorgverleners met een zorgparkeerkaart kunnen tijdens hun huisbezoek gebruik maken van de aangeduide zorgparkeerplaatsen. De voorwaarde voor een zorgparkeerkaart is dat zij beschikken over een RIZIV-nummer of een inschrijvingsbewijs uitgereikt door de Vlaams Gemeenschap. Wanneer zij van de zorgparkeerplaats gebruik maken, moeten de zorgverleners hun zorgparkeerkaart goed zichtbaar achter de voorruit van de wagen leggen. Op de zorgparkeerkaart staat de naam en gsm-nummer van de zorgverlener genoteerd. Moet de aanbieder van de plaats toch plots vertrekken met de eigen wagen dan is de zorgverlener steeds bereikbaar. De maximale parkeertijd is beperkt tot 45 minuten. De kaart kan gratis online aangevraagd worden en blijft 2 jaar geldig.

Zorgparkeerkaart aanvragen

Zorgparkeersticker
De zorgparkeersticker kan online aangevraagd worden of aan het onthaal van het gemeentehuis afgehaald worden.

Zorgparkeersticker aanvragen

Gepubliceerd op wo 01 jun 2022